LUCA OBSERVEERT

Coiffure Award

“Luca, is je haar nou blauw?”

Die vraag is de afgelopen drie maanden ontelbaar vaak naar mijn hoofd geworpen. Steeds weer heb ik antwoord gegeven: “Ja, inderdaad. Mijn haar is blauw. En nee, ik kan nog even niet in detail uitleggen waarom precies”. Inmiddels heb ik mijn eigen blonde lokken weer terug, maar wel mag ik eindelijk vertellen waarom de bijnaam Smurf niet eens geheel ongepast was de laatste tijd.

Alweer een half jaar geleden werd ik benaderd door Patrick Verhoef van kapsalon Bij Patrick in Terborg. Hij wilde in 2016 wederom meedoen met de Coiffure Awards. En of ik daarbij een van zijn modellen wilde zijn.

Natuurlijk heb ik ja gezegd. Het was een enorme ver-van-mijn-bed-show, maar voor alles is een eerste keer. En nu, een weekend full-time in de kappersstoel, een heleboel haarverf, tondeuses, een hele toffe shoot én drie maanden wachten later is het bekend:

Patrick is genomineerd! En wel met deze foto’s:

FB_AWARDS_2016_blanco

Tof wel, hè? Ik vind de serie echt heel mooi. De foto’s zijn overduidelijk een geheel en ik ben groot fan van de dynamiek die er in is aangebracht. Nu ik het eindresultaat zie, zijn de drie maanden blauw haar en mutsjes dragen het ook wel waard geweest. Want alhoewel ik zelf nooit voor dit kapsel zou kiezen, staat het ontzettend gaaf op de foto. Wie had dat gedacht.

1 mei worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een heuse gala-avond. Ik houd jullie op de hoogte!

(En toch nog even een vergroting van mijn eigen foto. Gewoon, omdat ik ergens best een beetje trots ben)

22855b

Kapper: Patrick Verhoef

Kapsalon: Bij Patrick, Terborg

Fotografie: Ivo de Kok

Styling: Annet Veerbeek

Visagie: Angelique Stapelbroek