Dit jaar ga ik niet meedoen aan de Coiffure Award!!

Dit bleef ik volhouden en ik was er echt van overtuigd, stiekem nog steeds 😛

Waarom zou ik niet meedoen: nou……euhm omdat ik mijzelf weer moet overtreffen, het wedstrijd gevoel geeft slapeloze nachten, ik word extreem strijdlustig en daar word ik geen mooier mens van.

Oooooooh en niet te vergeten de onzekerheid. Valt het in de smaak? Is het wel goed genoeg? Pffffffff ik werd zo moe van dat gevoel. Als ze nou een dag na de inzending de uitslag van de nominaties geven en het weekend daarna het gala……. Hoppa in 1 week tijd, geen stress en door 😉

Gaandeweg het jaar besloot ik toch maar mee te doen. Ik weet het zo consequent als een nat vloeitje, maar nu ga ik de “colour technician of the year” mee doen. Een compleet anderere categorie, alles draait nu om kleur. Ik moet 4 foto’s inzenden. 1 model met een te gek gave kleur maken, het hele kleurproces moet je vastleggen op de foto en er moet een complete diagnose van het hele kleurproces geschreven worden.

Dit is voor mij een uitdaging. Geen competitie met mijn vorige serie en echt weer even diepgaan in mijn creativiteit. Heerlijk, toch weer meedoen, al voelt het als de eerste keer met deze categorie.

 “Wat een fijn gevoel om toch weer mee te doen mijn kappershart bloeit weer helemaal op!”

As maandag gaan we “shooten”. Ik heb een supermodel gevonden die, welke kleur het ook worden gaat, alles prima vindt.

Het idee zit in mijn hoofd nu de uitvoering nog!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik met de Coiffure Award naar Londen geweest om daar de uitreiking mee te maken van The Britisch Hairdressing Awards. Wat een gaaf gala is dat, oef…… Wat een mooie series, met open mond heb ik zitten kijken naar de genomineerde en winnende foto’s!

Op de terugreis van Schiphol naar huis begon het te malen en ja hoor je kan het al wel raden, in een split second had ik zo’n gave idee in mijn hoofd zitten en het concept stond als een huis. Aaaargh wel, niet, wel, niet, wel, niet………. Jaaaaaaaaaaaa, ik ga ook een dames serie maken, het moet er gewoon uitJ

Zeg nooit nooit, ik weet het, maar passie en creativiteit is als gember en rode peper “kaboem”! Ik kan het gewoon niet laten.

Uiteraard ga ik wederom voor de winst, maar ik ben eigenlijk heel relaxed. Het voelt goed, het voelt fijn, eigenlijk geen stress (nog niet althans). Gewoon lekker “shooten” heerlijk!

Ik hou jullie op de hoogte,

 

LUCA OBSERVEERT

Coiffure Award

“Luca, is je haar nou blauw?”

Die vraag is de afgelopen drie maanden ontelbaar vaak naar mijn hoofd geworpen. Steeds weer heb ik antwoord gegeven: “Ja, inderdaad. Mijn haar is blauw. En nee, ik kan nog even niet in detail uitleggen waarom precies”. Inmiddels heb ik mijn eigen blonde lokken weer terug, maar wel mag ik eindelijk vertellen waarom de bijnaam Smurf niet eens geheel ongepast was de laatste tijd.

Alweer een half jaar geleden werd ik benaderd door Patrick Verhoef van kapsalon Bij Patrick in Terborg. Hij wilde in 2016 wederom meedoen met de Coiffure Awards. En of ik daarbij een van zijn modellen wilde zijn.

Natuurlijk heb ik ja gezegd. Het was een enorme ver-van-mijn-bed-show, maar voor alles is een eerste keer. En nu, een weekend full-time in de kappersstoel, een heleboel haarverf, tondeuses, een hele toffe shoot én drie maanden wachten later is het bekend:

Patrick is genomineerd! En wel met deze foto’s:

FB_AWARDS_2016_blanco

Tof wel, hè? Ik vind de serie echt heel mooi. De foto’s zijn overduidelijk een geheel en ik ben groot fan van de dynamiek die er in is aangebracht. Nu ik het eindresultaat zie, zijn de drie maanden blauw haar en mutsjes dragen het ook wel waard geweest. Want alhoewel ik zelf nooit voor dit kapsel zou kiezen, staat het ontzettend gaaf op de foto. Wie had dat gedacht.

1 mei worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een heuse gala-avond. Ik houd jullie op de hoogte!

(En toch nog even een vergroting van mijn eigen foto. Gewoon, omdat ik ergens best een beetje trots ben)

22855b

Kapper: Patrick Verhoef

Kapsalon: Bij Patrick, Terborg

Fotografie: Ivo de Kok

Styling: Annet Veerbeek

Visagie: Angelique Stapelbroek